Kajsas Skönhet och Hälsa!

Fillers & botoxbehandlingar

Kajsa är utbildad sjuksköterska samt injektionssköterska och har de senaste åren arbetat inom läkemedelsindustrin.
Det har gjort att hon valt att arbeta med Allergan och deras produkter Juvéderm (fillers) samt Vistabel (botox).
Allergan är ett läkemedelsföretag som står för vetenskap, säkerhet och hög kvalitet.
Alla behandlingar startar med en konsultation där Du som kund och jag diskuterar vad du vill åstadkomma med behandlingen. Vi kommer även att prata om ditt hälsostatus så att du inte äter några mediciner eller har några sjukdomar som kan påverka behandlingen, fotograferar de område som vi valt ut för behandling.
Två till tre veckor efter behandlingen gör jag ett kostnadsfritt återbesök för att följa upp behandlingen.

Fillers – Juvéderm

Kvalité och hållbarhet!

Juvéderm är en av två fillersprodukter på marknaden som är FDA* godkända för korrigering av måttliga till djupa rynkor och veck.
Den har flera fördelar såsom; Hög koncentrerad halt av hyaluronsyr- för att bibehålla behandlingsresultatet längre.
Den innehåller även bedövning vilket gör behandlingen betydligt skonsammare för dig som kund.
Geléstrukturen har en slät konsistens som leder till att den smälter in i underhuden.
Den har även marknadens längsta hållbarhet när det kommer till bestående effekt.

 

Juvéderm får endast användas av Legitimerade Läkare och Sjuksköterskor.

 

Juvéderm består av tre olika fillers som man använder på olika område i ansiktet. Juvéderm har ett längre behandlingsresultat, mindre svullnad efter injektionen samt att den lättare binder ihop sig med kroppens egna vävnader än andra preparat på marknaden vilket gör att man har en mindre risk för att få ”klumpar” av fillers.

 

Utifrån dina behov och önskemål väljer vi den produkten som passar just dina önskemål. Mängden är också individuell och vår målsättning är alltid att skapa det resultat som du önskar och som i betraktarens ögon ser naturligt ut.

 

Juvéderm består av Hyaluronsyra, ett kroppsidentiskt socker. Hyaluronsyran finns naturligt i kroppen och bidrar bland annat till att hålla huden elastisk och smörja leder. Den klara gelén finns med olika viskositet och ger en mängd olika möjligheter att snabbt och enkelt förbättra ditt utseende. Med Juvederm kan vi föryngra huden, framhäva och förstärka drag och ge den ökad lyster och fuktighet genom injektioner på rätt ställen. Genom att återskapa förlorad volym i ansiktet på ett sätt som ser naturligt ut kan du få ett ungdomligare utseende. Dina linjer, rynkor och veck slätas ut – med injektion istället för kirurgi. Så oavsett om det gäller mer volym, att fylla eller jämna ut så kan vi fixa det med hjälp av Juvéderm.

 

Alla Fillers innehåller idag Lidokain som gör injektionen relativt smärtfri. Vi är dessutom mycket generösa med bedövningskräm vid exempelvis läppförstoring. Hur länge en fillerbehandling varar är mycket individuell och varierar med filler och område men Juvéderm Volbella och Volift håller normalt 9-12 månader. Vid behandling av läppar håller det cirka 4-9 månader och Juvéderm Voluma har längre hållbarhet upp till 18 månader. Juvéderm ger aldrig knutor eller förhårdnader. Har du använt fillers från andra märken kan de ha skapat knutor eller förhårdnader som visar sig när mer fillers sprutas in.

 

Dagen efter behandlingen kan du uppleva dig svullen och eventuellt få ett blåmärke. Biverkningar som ojämnhet, infektion och sårbildning kan förekomma men är mycket ovanliga. Undvik att exponera området för värme så som sol och solarium tills svullnaden och rodnaden har lagt sig. Efter två till tre veckor erbjuds ett återbesök som uppföljning av behandlingen, alternativt tidigare vid behov.

 

Du kan läsa mer på www.juvedermfillers.se

Botox – Vistabel

Vistabel är ett högkvalitativt och säkert botox. Det är ett muskelavslappnande ämne som sprutas in i musklerna under huden. Botox är en antirynkbehandling som minskar rynkor genom minska rörelse genom att få muskeln att slappna av och hindrar på så sätt rynkorna från att visa sig i ca 3 månader. Botox lämpar sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor), de horisontella rynkorna i pannan och rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar).

Efter behandlingen blir din hud snabbt betydligt slätare och rynkorna minimeras.

Alla behandlingar startar med en konsultation där Du som kund och jag diskuterar vad du vill åstadkomma med behandlingen. Vi kommer även att prata om ditt hälsostatus så att du inte äter några mediciner eller har några sjukdomar som kan påverka behandlingen, fotograferar de område som vi valt ut för behandling.
Två till tre veckor efter behandlingen gör jag ett kostnadsfritt återbesök för att följa upp behandlingen.

 

En botoxbehandling är en snabb, enkel, smärtfri och säker procedur. Ingreppet tar inte mer än 10-20 minuter. Med hjälp av en micro-nål injiceras små mängder Botox i de områden som skall behandlas. Eftersom nålen är tunn och endast mycket små mängder vätska injiceras är det upplevda obehaget litet. Du kan återgå till dina normala aktiviteter omedelbart efter ingreppet. Resultatet av din Botoxbehandling börjar märkas efter 3-10 dagar. I normalfallet kvarstår det uppnådda resultatet av en enskild behandling i 3-4 månader. Därefter bör behandlingen upprepas och för varje gång så sker tenderar varaktigheten att öka.

 

Du bör inte använda Botox om du är överkänslig mot botulismtoxin, lider av vissa muskelsjukdomar, använder antibiotika av aminoglykosidtyp, spektinomycin eller andra läkemedel som påverkar nervsignaler i musklerna. Botox skall inte användas under graviditet och bör heller inte användas under amning. Om du har en infektion vid det planerade injektionsstället skall behandlingen avvaktas tills denna läkt ut.

FRÅGOR OCH SVAR

Hur mycket Fillers behöver jag?

Mängden preparat som används under behandling är väldigt individuell. Det beror helt på hur området som ska behandlas ser ut samt vilket resultat kunden är ute efter. En konsultation är därför lämplig där vi tillsammans tittar området du vill behandla.

Hur länge varar effekten?


Detta är väldigt individuellt och går på förhand inte att säga den exakta hållbarheten för just dig. Juvéderm har dock den längsta hållbarheten av icke permanenta fillers på marknaden.
Det långtidsverkande resultatet håller i upp till 12 månader. När medlet bryts ner binder det sig till vatten vilket gör att effekten kvarstår längre.
Majoriteten av de som behandlats upplever att 50-80 % av effekten kvarstår sex månader efter behandling av rynkor och veck. Beroende av vilken behandling och produkt du väljer kan ditt resultat vara i upp till 18 månader.

Varför ska man göra fillers hos er?

Juvéderm får endast användas av och säljas till Legitimerade Läkare och Sjuksköterskor.
Som legitimerad läkare och sjuksköterska har behandlaren de anatomiska och fysiologiska kunskaper som krävs för att på ett säkert sätt utföra de olika injektionerna. Ansiktet består precis som övriga kroppen av mycket blodkärl, nerver och olika muskler och det är av stor vikt att veta var sticken ska göras och hur preparatet ska injiceras för att minska risken för komplikationer. Dessa preparat ska respekteras och tas med stor försiktighet då de kan göra stor skada vid fel hantering. Kunden bör därför tänka på vilken behandlare kunden väljer samt vilket preparat som väljs att användas. Det finns även Filler på marknaden som är permanenta eller billiga kopior.

Varför kostar de olika fillerspreparaten olika mkt?
Priserna på de olika fillerspreparaten styrs främst av kvalité, hållbarhet och efterfrågan. Precis som med allt annat vi väljer att köpa så får vi vad vi betalar för.

 

Är det något jag behöver känna till innan behandlingen med Juvederm?
Undvik att använda läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra eller andra NSAID-preparat som exempelvis Ipren, voltaren mm (med smärtstillande, febernedsättande eller inflammationsdämpande effekter) några dagar innan injektionen med Juvéderm. Detta minskar risken för blåmärken och blödning vid injektionsstället. Vi gör ej behandlingen på gravid eller ammande. Ej heller på någon under 18 år.

Vad innebär juvederms nya kollektion – Vycross Kollektionen?
Juvéderms nya kollektion VYCross representerar den senaste inn0vationen av filler med hyaluronsyra som ger dig som kund extra fördelar och större tillfredställelse.
Vycross består av tre olika filler – Volbella, Volift och Voluma.
Dessa produkter har utformats med en unik, patenterad teknik som kombinerar låg och hög molekylärvikt för en mer effektiv tvärbindning, vilket resulterar i
* minimal svullnad
* optimal duration (förlängd hållbarhet)
* lättare utpressning
* mjukare geler
* minimala blåmärken

Hur går behandlingen med Fillers till?

En Juvéderm behandling är enkel och görs snabbt. Effekten är omedelbar. Juvéderm injiceras under huden för att öka volymen, återfukta huden, reducera rynkor eller förstora läpparna. Injektionen tar inte lång tid (cirka 15 – 30 minuter) beroende på hur många ställen som behandlas.

Vilka reaktioner kan uppstå efter behandlingen med Juvederm?
Direkt efter behandlingen kan det behandlade området bli lite rött och svullet pga. nålsticken. Detta försvinner vanligtvis inom ett par dagar. Svullnad och blåmärken kan också uppstå i samband med behandling och är en omöjlighet att undvika. Svullnaden avtar successivt för varje dag medans blåmärket kan vara i upp till två veckor innan det försvinner helt.
Läpparna svullnar mer eller mindre efter behandlingen och är oftast som värst dag 2-3 för att sedan avta successivt. Denna svullnad håller i sig genomsnittligt i ett par dagar men kan vara upp till en vecka.

Gör behandlingen ont?

Det är väldigt individuellt beroende på hur smärtkänslig man är. Många tycker inte att det gör ont alls medan andra tycker tvärtom. Injektionsnålen är mycket tunn, men alla erbjuds en bedövning innan behandlingen med om man vill.

Kommer jag se skillnaden direkt?

Ja, de estetiska resultaten kommer omedelbart.

Vad är Viktigt att tänka på efter behandling med Juvéderm?

Undvik att röra vid instickstället och de behandlade området, massera ej behandlat område för att undvika att preparatet flyttar sig från önskat område. Undvik krämer och make up de första 12 timmarna efter behandling för att minska infektionsrisk.
Undvik överdriven mimik närmaste 12 timmarna efter behandling så fillerspreparatet får lägga sig till rätta och smälta in ordentligt i vävnaden. Undvik att ligga emot det behandlande området de första två nätterna och ha gärna lite höjd under huvudet för att minska svullnad. Undvik solexponering samt hög temperatur som ex bastu under första tiden då svullnaden kvarstår för att inte öka på svullnaden ytterligare. Du bör avstå från högintensiv fysisk aktivitet närmaste dagarna efter injektionen för att inte öka på blodcirkulationen och därmed svullnaden ytterligare.