Estetik by Em

Fillers & botoxbehandlingar

Emma är Legitimerad Sjuksköterska och certifierad injektionsbehandlare genom estetiska injektionsrådet.
Produktsäkerhet är något Emma värnar om och köper endast in produkter från huvudleverantörer vilket
innebär att de produkter som används alltid är spårbara tillbaka till tillverkaren.

Den 1 juli 2021 trädde en ny lag i kraft om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar.
Den nya lagen innebär bland annat att kompetenskrav införs för den som utför behandlingarna.
Inspektionen för vård och omsorg är ansvarig tillsynsmyndighet över de verksamheter som omfattas av den nya lagen.

Den nya lagen innebär också ett krav på konsultation minst 48 timmar innan behandlingen, konsultation
är alltid kostnadsfri och kan genomföras fysiskt eller via telefon/videosamtal.
Ska Du upprepa en behandling inom 6 månader behöver Du inte boka ny konsultation.

Fillers – Belotero

BELOTERO®

I takt med att vi blir äldre förlorar vår hud sitt ungdomliga utseende eftersom produktionen av hudens naturliga volymgivare och återfuktare, som ex hyaluronsyra (HA), reduceras, vilket leder till linjer och rynkor där vår hud tidigare var ungdomlig, jämn och lystrande. Idag kan tecken och symptom på naturligt åldrande reduceras genom ersättning av förlorad hyaluronsyra.

Om Belotero®

Belotero är en HA-filler som slätar ut och fyller i fina linjer och rynkor, återskapar hudens naturliga volym och återfuktar huden. Belotero är tillverkad av samma volymgivande och återfuktande komponent som redan finns i huden – hyaluronsyra (HA). HA kan bära upp till 1000 gånger sin egen vikt i vatten, och därigenom bibehålls hudens mjukhet (den fuktgivande effekten) och fettdepåer (den volymgivande effekten). Produkten är alltså det naturliga valet för personer som vill ha färre linjer och rynkor.

Till skillnad från andra fillers har Belotero en extra korslänkande process, som ger bättre balans av högre elasticitet, plasticitet och kohesivitet, vilket förbättrar fillerns integration i huden – och därmed resultatet. Belotero är specialdesignad för att kunna integreras in i huden så att ett fint och jämnt resultat uppnås, utan att ansiktets naturliga konturer förstörs.

Beloteros patenterade teknik är registrerad i hela världen, och är både FDA-godkänd och CE-märkt. Belotero fokuserar på att skapa kvalitet och de bästa HA-produkterna, och därmed uppnås ett säkert resultat som både ser naturligt ut och varar länge.

Botox – Azzlure

Azzalure är på samma sätt som Botox, Vistabel och Dysport ett muskelavslappnande läkemedel med den aktiva substansen Botulinumtoxin A.
Azzalure blockerar nervsignalerna till de muskler som injiceras och bromsar på så sätt aktiviteten i dessa områden.

Den aktiva substansen Botulinumtoxin A används för behandling av rynkor och olika typer av medicinska besvär som t.ex. överdriven svettning.

FRÅGOR OCH SVAR

Hur mycket Fillers behöver jag?

Mängden preparat som används under behandling är väldigt individuell. Det beror helt på hur området som ska behandlas ser ut samt vilket resultat kunden är ute efter.
En konsultation är därför lämplig där vi tillsammans tittar området du vill behandla.

Hur länge varar effekten?

Detta är väldigt individuellt och går på förhand inte att säga den exakta hållbarheten för just dig.
Det långtidsverkande resultatet håller i upp till 12 månader. När medlet bryts ner binder det sig till vatten vilket gör att effekten kvarstår längre.
Majoriteten av de som behandlats upplever att 50-80 % av effekten kvarstår sex månader efter behandling av rynkor och veck.
Beroende av vilken behandling och produkt du väljer kan ditt resultat vara i upp till 18 månader.

Varför ska man göra fillers hos er?

Belotero får endast användas av och säljas till Legitimerade Läkare, Tandläkare och Sjuksköterskor.
Som legitimerad Läkare, Tandläkare eller Sjuksköterska har behandlaren de anatomiska och fysiologiska kunskaper som krävs för att på ett säkert sätt utföra de olika injektionerna.
Ansiktet består precis som övriga kroppen av mycket blodkärl, nerver och olika muskler och det är av stor vikt att veta var sticken ska göras och hur preparatet ska injiceras för att minska risken för komplikationer. Dessa preparat ska respekteras och tas med stor försiktighet då de kan göra stor skada vid fel hantering. Kunden bör därför tänka på vilken behandlare kunden väljer samt vilket preparat som väljs att användas. Det finns även Filler på marknaden som är permanenta eller billiga kopior.

Varför kostar de olika fillerspreparaten olika mkt?
Priserna på de olika fillerspreparaten styrs främst av kvalité, hållbarhet och efterfrågan. Precis som med allt annat vi väljer att köpa så får vi vad vi betalar för.

Är det något jag behöver känna till innan behandlingen med Belotero?
Undvik att använda läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra eller andra NSAID-preparat som exempelvis Ipren, voltaren mm (med smärtstillande, febernedsättande eller inflammationsdämpande effekter) några dagar innan injektionen med Belotero. Detta minskar risken för blåmärken och blödning vid injektionsstället. Vi gör ej behandlingen på gravid eller ammande. Ej heller på någon under 18 år.

Vilka reaktioner kan uppstå efter behandlingen med Belotero?
Direkt efter behandlingen kan det behandlade området bli lite rött och svullet pga. nålsticken. Detta försvinner vanligtvis inom ett par dagar. Svullnad och blåmärken kan också uppstå i samband med behandling och är en omöjlighet att undvika. Svullnaden avtar successivt för varje dag medans blåmärket kan vara i upp till två veckor innan det försvinner helt.
Läpparna svullnar mer eller mindre efter behandlingen och är oftast som värst dag 2-3 för att sedan avta successivt. Denna svullnad håller i sig genomsnittligt i ett par dagar men kan vara upp till en vecka.

Gör behandlingen ont?

Det är väldigt individuellt beroende på hur smärtkänslig man är. Många tycker inte att det gör ont alls medan andra tycker tvärtom. Injektionsnålen är mycket tunn, men alla erbjuds en bedövning innan behandlingen med om man vill.

Kommer jag se skillnaden direkt?

Ja, de estetiska resultaten kommer omedelbart.

Vad är Viktigt att tänka på efter behandling med Belotero?

Undvik att röra vid instickstället och de behandlade området, massera ej behandlat område för att undvika att preparatet flyttar sig från önskat område.
Undvik krämer och make up de första 12 timmarna efter behandling för att minska infektionsrisk.
Undvik överdriven mimik närmaste 12 timmarna efter behandling så fillerspreparatet får lägga sig till rätta och smälta in ordentligt i vävnaden. Undvik att ligga emot det behandlande området de första två nätterna och ha gärna lite höjd under huvudet för att minska svullnad. Undvik solexponering samt hög temperatur som ex bastu under första tiden då svullnaden kvarstår för att inte öka på svullnaden ytterligare. Du bör avstå från högintensiv fysisk aktivitet närmaste dagarna efter injektionen för att inte öka på blodcirkulationen och därmed svullnaden ytterligare.